sunnuntai 24. toukokuuta 2009

Flowerpower

Enää en voinut vastustaa kiusausta, vaan ostin jo muutaman kesäkukan. Eilen käytiin Saakoskella puutarha Suokukassa ja ostin sieltä kukat etupihan puolelle, uuteen kukkapylvääseen.
Ylimpänä on tuoksupielikki, sitten pikkupetunia lobelian seurassa ja alimmalla tasolla on lobeliaa ja samettikukka. Samettikukkia sain taas Seijalta, ne ovat siemenistä asti kasvatettuja ja kestävät ja kukkivat ahkerasti koko kesän. Ikkunalla kasvaa samettikukkia ja keskellä on pinkki kerrattu ahkeraliisa.


Nuo keväällä aiemmin ostamani orvokit ovat jo venähtäneet pituutta aika lailla, ne varmaan jossain vaiheessa siirtyvät takapihan puolelle jatkamaan.
Takapihalle hankin vielä jotain kukkaa pariin ruukkuun. Tänään Jämsässä oli vapaa-ajan messut ja ostin sieltä kukkakauppiaalta uuden kasvin, intiaanimintun. Se sopii kesäkukkien seuraan koristekasviksi ja lehtiä voi käyttää teejuomaan. Tuoksu siinä on hyvinkin vahva. Laitan taas kuvaa kun saan kaikki ruukut valmiiksi.
Saakosken pihaan vien tuttavalta saamiani perennoja: tarha-alpia ja tuoksukurjenpolvea. Siellä niillä on enemmän tonttia kasvaa kuin minulla. Saakoskelle istutin myös auringonkukkia, äiti oli kasvattanut alut siemenistä. Jännää seurata alkavatko kasvamaan ja tuleeko kukkia!
Tuolla puutarhoilla menee kyllä pää ihan sekaisin, siellä on niin paljon ja niin ihania kukkia..! Tahtois niin monta erilaista, mutta onneksi ei ole tilaa kun ei ole varaakaan paljoa kukkiin sijoittaa. Mutta kyllähän näistä vähemmistä määristäkin saa sitä kukkavoimaa :)

2 kommenttia:

Bullukat kirjoitti...

Kivalta näyttää istutukset. Minä en ole vielä saanut aikaseksi laittaa mitään parvekkeelle. Ruukkuihin vaihdoin kyllä tuoretta multaa ja alustavasti kävin kukkatarjontaa katsastamassa. Liian paljon valikoimaa. Onneksi kaikki eivät lämpimällä eteläparvekkeelle edes viihtyisi. Rajaa hieman ostoslistaa.

Jaana kirjoitti...

Kiitos! Niin, valikoimaa kyllä riittää. Istutin tänään takapihalle yhden ruukun, vielä pari ruukkua on tyhjänä ja ikkunalaatikko. Eiköhän ne siitä täyty nekin.