keskiviikko 21. heinäkuuta 2010

Kesäkatu kuuma

Viikko sitten teimme Pekan kanssa kesälomareissun ihan pääkaupunkiin asti. Pekka ei ollut aiemmin liiemmin Helsingissä pyörinyt ja itsekään en edes muista koska viimeksi tuli käytyä siellä. Aika kauan siitä on. No nyt sitten oltiin kolme päivää ja kaksi yötä. Tänä aikana ehdittiin käydä stadionin tornissa katselemassa maisemia, Korkeasaaressa, kauppatorilla, Senaatintorilla, Suomenlinnassa, Kaivopuistossa, Linnanmäellä ja shoppailemassa. Lisäksi käveltiin Espalla ja istuskeltiin terasseilla. Kohteita olis toki ollut vaikka kuinka, mutta eihän sitä ehtinyt - eikä jaksanut. Kuumaa oli, vaikka merituuli vilvoittikin eri lailla kuin täällä sisämaassa. Käräytin nahkaani, tyhmä pää ja koko kroppa kärsii kun en laittanut aurinkorasvaa.. Ostin sentään kauppatorilta hellehatun ennen kuin lähdettiin Suomenlinnaan, oli tosi tarpeen.
Tässä olen meidän hotellin edessä - joo-o :))















Istuskeltiin Suurkirkon rappusilla, tämä näkymä oli senaatintorin toisella puolella.















Korkeasaaren lokki. Melkein kaikki muut eläimet makasivat varjossa jossain tarhojensa nurkissa. Jos vielä joskus käyn siellä, niin en ainakaan keskellä kesää.
















Merinäkymä Suomenlinnan kalliolta. Rannoilla oli paljon ihmisiä ottamassa aurinkoa, mietin vaan että miten ne pystyvät olemaan auringossa monta tuntia. Onneksi saarelta löytyi myös varjoisia puistoalueita joilla pystyi huilaamaan.
















Jalat oli kyllä koetuksella reissun aikana. Välillä kesken päivän piti käydä hotellissa kylmässä suihkussa, aamu- ja iltasuihkun lisäksi. Ja ihan kuin päivän kuumuudessa ei olis ollut tarpeeksi, niin hotellihuoneen lämpötila oli varmasti yli 30 astetta! Ilmastointi ei siis oikein jaksanut puhaltaa kylmää.. Mutta muuten oli kiva reissu, ja oli mukava huomata että muistin sentään jotain niiltä ajoilta kun asuin pääkaupunkiseudulla, ettei tarvinnu keskustassa sentään kartan kanssa kulkea :)

Ei kommentteja: