torstai 5. elokuuta 2010

Sillä siili

Tänä kesänä olen taas ruokkinut takapihalla kulkevia siilejä. Kovin runsaslukuisesti eivät siilet ole olleet liikkeellä, kun joskus männä vuosina niitä on ollut kupilla parhaimmillaan kuusikin, niin nyt tarjoilusta ovat nauttineet pääasiassa nämä kaksi kaverusta, joita nimitän kaksosiksi :) Minulla ei ole aavistustakaan kumpaako sukupuolta ne ovat, aika samankokoisia ja -näköisiä kuitenkin. Ne ovat vielä yleensä samaan aikaan liikkeellä, jo hyvissä ajoin illalla nokka pystyssä haistelemassa ja kuulostelemassa missä tarjoilu viipyy. Välillä niiden pitää puhista ja pöhistä toisilleen ja olla otsapiikit pystyssä, mutta kun malttavat keskittyä syömiseen, niin sopu samalta kupilta löytyy kyllä.















Olen pitänyt tarjolla myös vettä ja sitä ne ovat juoneet mieluusti hellesäiden aikaan. Muuten ruokavalio koostuu pääasiassa Helmiltä jääneistä ruuantähteistä, liotetusta kissan kuivamuonasta (välillä koirienkin) ja juustosta.

6 kommenttia:

Bullukat kirjoitti...

Kiva, että sun pihalla käy siilejä. Meidän joskus isostakin siilipopulaatiosta ei ole ollut havaintoja. Outoa, kun niin monena kesänä tottui ruokkimaan syksy myöhään asti siilejä, ja nyt ei tuotakaan tehtävää ole.

Jaana kirjoitti...

Siilit tarvii sellaista luonnonmukaista ympäristöä, jos alueet siistitään liiaksi, niin eipä löydy siilille paikkaa enää. Onhan toisaalta niinkin, ettei populaatio ole joka vuosi samanlainen. Jospa teillekin ensi vuonna tulisi taas siilejä, ne on kyllä niin symppiksiä otuksia :)

JaanaElina kirjoitti...

Hei kaima.

Tulin kurkkimaan tänne jätettyäsi kommenttia.Oikein kiva tutustua koko nimen kaimaan.<3
Siiliä käy meidänkin takapihalla.Itse en vaan ole alkanut niitä ruokkimaan,koska olemme niin paljon kesäaikaan mökillä,eikä olisi mahdollisuutta niille olla antamassa säännöllisesti ruokaa ja juomaa.
Aluksi ihmeteltiin tuhinaa joka kuului puukasojen luota,sitten huomasimme,että kaksi siiliä siellä olikin.Tuntui että isompikin peto siellä olisi ollut.

Blogisi vaikuttaa oikein mukavalta,tutustunkin täällä paremmin.

Mukavaa viikkoa.=)

Jaana kirjoitti...

^Kiva kun kävit ja oikein paljon tervetuloa uudestaan :)

Olivieno kirjoitti...

Olet onnekas kun teillä käy noita suloisia tuhisijoita! Meilläpäin joka vuosi vähemmän näkyy noita otuksia. Tykkäisin kovasti, eikä vähiten siksi että söisivät pihan kotilot...

Ida Maria kirjoitti...

Ihana kolmikko ylakuvassa!!! Ja siilit on niin sopoja =)