perjantai 8. tammikuuta 2010

Tossut tassuihin ja tassut tossuihin

Kun nämä pakkaset vaan tuntuvat jatkuvan niin ajattelin että Riialle ja Rellalle on pakko keksiä joku ratkaisu tassuihin, jotta pystyisivät edes jonkin verran lenkkeilemään. Katselin tossutarjontaa nettikaupoissa ja täällä omassa eläinkaupassa. No kyllähän tossuja löytyi, mutta en tosiaan ala maksamaan parista tossusta yli kahtakymmentä euroa pahimmillaan, kun kahdeksalle jalalle pitäisi olla omansa! Eilen sitten olin tarpeeksi reipas ja kaivoin singerin kaapista ja vanhan fleecepeiton laatikosta. Eikä sitten mutta kun ompelemaan ja niin syntyi kahdeksan hattivatti -mallista sukkaa =) Kokeilin sopivuutta ja minusta ne näyttivät oikein hyviltä. Rella ei oikein ollut samaa mieltä, se joutui malliksi pitämään joka sukkaa ja oli lievästi suivaantuneen oloinen emäntäänsä!


Jätin tossujen yläosaan siivekkeet nauhoiksi jotta ne voi kiristää ja solmia jalan ympärille. Tänä aamuna sitten oikeasti lähdettiin kokeilemaan kuinka kävely sujuu. Ja sujuihan se yllättävän hyvin, no tosin alkuun piti kummankin ravistella pontevasti itseään, kai olo tuntui jotenkin "ylimääräiseltä". Ja niin kuin vähän arvelinkin, etutassujen tossut putosivat koht'sillään pois kun en uskaltanut laittaa nauhoja kovin kireälle. Tästä huolimatta pystyttiin kävelemään n. 40 min. vaikka pakkasta oli -20 astetta! Ja nyt iltapäivälenkillä laitoin etutossut paremmin kiinni ja tunnin ulkoilun jälkeen Riialla oli kaikki jalassa ja Rellalta yksi oli pudonnut matkalle ja se poimittiin talteen kotiin tullessa.
Olen tyytyväinen että keksin näin hyvän ja halvan ratkaisun, ja ehkä kuvittelen mutta koiratkin tuntuivat tykkäävän kävelystä jopa näinkin kylmänä päivänä. Onneksi jatkossa on luvattu lauhtuvaa säätä, kyllä koirista on kuitenkin mukavampi ulkoilla ilman vaatetuksia, eikä minulla mene uloslähtövalmisteluihin niin paljon aikaa :)

4 kommenttia:

Ninalandia kirjoitti...

"Komeet" on tossut =)

Olispa helppoo vaan vetästä 8 tossua, kun että parit oloasut ja pipot ja villasukat ja rukkaset ja ja ja...

Elämä on =)

Jaana kirjoitti...

Joo, tämä on toki vielä pientä.. :)

Mari kirjoitti...

Ehdottomasti kannattaa itse tehdä jos vain suinkin osaa ja omistaa tarvikkeet tekemiseen! :)

Minä olen omputöiden suhteen peukalo keskellä kämmentä, joten kun edesmenneelle Rudi-hauvalle piti talvella olla töppöset, niin ostin sellaiset. Hyvin kyllä kestivät ja ovat yhä tuolla eteisen seinähyllyssä.. Jospa niitä vaikka laittaisi Tyynen jalkaan joskus jos sille tulee oikein vilu :)

Tassu kirjoitti...

ompas kivat tossut, taidan laitaa meidän pojille samanlaiset kun nuo kaupan tossut ovat hieman liukkaat