maanantai 3. syyskuuta 2012

Ruskan nivelrikko

Vastoinkäymiset koirien suhteen saivat taas jatkoa. Mökkiviikonlopun jälkeen viikko sitten Ruska alkoi ontumaan etujalkaansa tosi pahasti. Vinkui kivusta ja kävely oli vaikeaa. Annoin leikkauksesta jäänyttä kipulääkettä ja tilasin ajan eläinlääkärille. Keskiviikkona Ruskalle aloitettiin Cartrophen -kuuri, jonka pitäisi auttaa nivelrikkoon. Se saa viikon välein neljä piikkiä. Loppuviikosta Ruskan kävely parani, mutta edelleen se jonkin verran ontuu. Annan sille Jahti&Vahti Nivelravinnetta ja ruokintaan pitää jatkossa muutenkin kiinnittää enemmän huomiota jotta yhtään enempää painoa ei tulisi. Samoin liikunnan kanssa tulee muutoksia siten että esim. raskasta hankijuoksua tai pallon tai kepin perässä juoksuttamista ei enää voi harrastaa. Mutta ei me sentään metsälenkkejä jätetä, lihaskuntoa täytyy kuitenkin pitää yllä. Pitää nyt toivoa, että tuo kuuri auttaisi, eikä mitään uusia ratkaisuja tarvisi tehdä :/

4 kommenttia:

Olivieno kirjoitti...

Toivottavasti Ruska voi jo paremmin. Tunnetko Virosta jonkun Maine Coon kasvattajan? Minunkin kissani olivat MCja...

Jaana kirjoitti...

Kyllä Ruskan vointi on jo parempi, lääke on selvästi auttanut :)
En tunne kasvattajia, tuon tuttavani maine coon on ihan täältä kotimaiselta kasvattajalta. Hänen toinen kissansa, maatiainen, on virolaisista vanhemmista :)

Anonyymi kirjoitti...

Ihan google-haulla löysin tämän blogin etsiessäni tietoa koiran nivelrikosta. Ruskan tapaus vaikuttaa täsmälleen samanlaiselta kuin meidän labbiksen. Meillä ensimmäinen Cartrophen-pistos takana, mutta vielä en ole oikeastaan huomannut olisiko mitään vaikutusta. Nivelravinne myös meillä käytössä. Ruskalle tsemppiä!

Jaana kirjoitti...

^toivottavasti noutajasi saa avun pistoksista. Eläinlääkäri sanoi, että toiset saavat avun heti ekan piikin jälkeen ja toiset vasta sen neljännen jälkeen. Ruska saa huomenna viimeisen pistoksen, sitten jatkossa näkee pitääkö kuuri joskus uusia. Mutta toivotaan ettei ihan vähään aikaan tarvis. Tsemppiä teillekin ja reipasta syksyn jatkoa!