sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Mansikka-aikaan

Voi kun blogin kautta voisi välitää myös tuoksuja, niin tässä olisi kai sitä parasta kesätuoksua:


En muista milloin olisin viimeksi nähnyt näin paljon metsämansikoita kuin tänä kesänä, ehkä joskus lapsena. Saakoskella on omassa pihassa metsänreunassa vaikka kuinka, osa on vasta kypsynyt. Metsätielle en vielä koirien kanssa lähtenyt, mutta seuraavan kerran menen etsimään sieltäkin. Ruskaa uskaltaa jo pitää irti. Haavassa on vielä rupea parissa kohtaa, muuten näyttää hyvältä. Kyllä se tykkäsi kun sai mökilläkin olla vapaana.



Lauantaina ostettiin torilta 5 kiloa mansikoita ja illalla viipaloitiin ne rasioihin ja pakkaseen. En olekaan aikoihin pakastanut mansikkaa, mutta nyt kun aamuisin on kaksi smoothien tekijää, niin marjoja menee pitkin talvea paljon. Kun saisi vielä mustikkaa, jos ei metsästä niin sitten torilta. Viinimarjat menen luultavasti poimimaan samalta marjatilalta kuin viime vuosina.


Näitä piikikkäitä kesäystäviä on taas käynyt ahkerasti ruokailemassa takapihalla. Tämä pienempi on minun suosikki, yritän ehtiä antamaan sille ruokaa ennen paria muuta isompaa siiltä. Kaikki vaikuttavat hyvävointisilta ja pulleilta, varmaan on hyönteisiä tänä kesänä riittänyt. Silti kissanruoka maittaa niille hyvin, aina kuppi tyhjenee :)

 

1 kommentti:

Bullukat kirjoitti...

Metsämansikoita olen minäkin bongannut melkoisesti.

Voi, pikku siili. Mä ikävä kyllä eilen löysin auton alle jääneen pikkusiilin lähitieltä :(