tiistai 28. helmikuuta 2012

Rellan sydän sairastaa

Rellalla on todettu sivuääni sydämessä jo muutama vuosi sitten. Mitään oireita siitä ei ole ollut, paitsi se että helteillä Rella ei liiemmin jaksa kävellä. Siksi olikin järkytys kun lauantaina lenkillä se yhtäkkiä pyörtyi. Kun kannoin sitä jonkin aikaa, niin kotiin päästiin kuitenkin kävellen. Sama kuitenkin toistui heti sunnuntaina kohta lenkille lähdettyä. Selvää oli, että vein sen heti maanantaina eläinlääkärille. Lääkäri totesi voimakkaan sivuäänen, eli sydämessä on vajaatoiminta :(( Rella sai sydän- ja nesteenpoistolääkkeet, joita se syö varmaan loppuelämänsä ajan. Nyt ainakin parin viikon ajan pitää rasitusta välttää, joten käytän sitä vain tarpeilla ja teen erikseen pidemmät lenkit Riian ja Rellan kanssa. Nesteenpoistolääke vaikutti onneksi nopeasti, eikä se ole tänään tiistaina enää yskinyt eikä pyörtyillyt. Varsinainen sydänlääke alkaa tehota n. viikon-kahden sisällä, joten pitää toivoa että Rellan sydän kestää nyt sen ajan. Huoli on tietenkin kova ja miten sen elämä tästä eteenpäin menee. Kurjaa on sekin jos sen menoa pitää jatkuvasti himmailla, kun se on kuitenkin tottunut liikkumaan. Ja jättää yksin kotiin kun toiset pääsevät mukaan :/ Mutta toivotaan nyt parasta, että lääkeet auttaisivat!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tipsut söi reilun kaksi vuotta sydänlääkkeitä kumpikin. Ville eli 13 vuotta ja neljä kuukautta ja Peni eli 15,5 vuotta. Pitkän elämän kumpikin. Mutta yksilöllistähän tuo vaivan eteneminen on. Toivottavasti Rellalla on vielä monta elinvuotta.
T.Ritva

Jaana kirjoitti...

Niin olen kans kuullut että lääkkeiden kanssa voi pärjätä hyvin usean vuoden. Toivotaan parasta!

Bullukat kirjoitti...

Täällä on peukut ja varpaat ja Hilman tassutkin pystyssä Rellan puolesta. Toivottavasti asiat kääntyy parhain päin ja lääkkeet alkavat tehota.