torstai 1. lokakuuta 2009

Matkakuulumisia

Reissu on nyt tehty ja kroppa alkaa vähitellen tointua. Erilainen päivärytmi ja erilaiset syömiset vaikuttavat minulla oloa huonontavasti, ei sitä matkalla tunne, mutta näin jälkeen päin kyllä. Henkinen virkistyminen on sitten sitäkin parempaa, kaikki näkymät ja elämykset ovat vielä vahvasti mielessä. Matka sujui pääasiassa oikein hyvin. Budapestistä jäi todella positiivinen kuva, vaikka se on suurkaupunki, niin ilmapiiri oli jotenkin ystävällinen. Ne ihmiset joiden kanssa oli tekemisissä, olivat ystävällisiä ja avuliaita. Oli niin ihanaa, kun miehet kohteliaasti avustivat meitä naisia, mm. auttamalla portaita alas ja ulos taksista kädestä pitäen :)
Kävimme jokiristeilyllä Tonavalla, Budapestin kauppahallissa ja eläintar
hassa. Eläintarha olikin varsinainen yllätys! Lajeja oli vaikka kuinka paljon, esim. gorilla, oranki, muita apinoita, norsu, kirahvi, kameleita, sarvikuono, virtahepo ym.ym. Eläimillä oli onneksi suhteellisen hyvät oltavat, tilavat ja asianmukaiset tarhat. Vain tiikereiden ja leijonien tarhat olisivat saaneet olla isommat. Joitain eläimiä sai myös ruokkia! Automaatista sai ostaa papanoita ja nyt voin sanoa että olen syöttänyt kädestä kameleita ja kirahveja. Aikamoinen elämys! Harvemmin pääsee ihan eläinten "sekaan", mutta tämä oli mahdollista kissamakien tarhassa. Eläimiin ei saanut koskea, eivätkä ne itsekään lähestyneet ihmistä kuin parin metrin päähän. Tämä kuvassa oleva uros tarkkaili meitä koko ajan. Kiehtova eläin ja tosi kaunis. Kuvia eläimistä voin laittaa myöhemmin lisää, kun kuvaajia oli neljä ja kaikkien kuvat kootaan yhteen niin saa poimittua parhaimmat.


Budapestin hintataso oli paljon halvempi kuin Suomen. Etenkin ruuat ja juomat olivat ainakin puolet Suomen hinnoista. Kaupoissa emme juurikaan käyneet, mutta kyllä käyttötavarakin oli edullisempaa. Olimme Budapestissä kaksi yötä ja sitten lähdimme vuokra-autolla Bratislavaan. Tästä kaupungista on vaikea sanoa oikein mitään, kun tulimme niin oli jo ilta ja pimeä. Lähdimme kaupungille syömään ja jotenkin ilmapiiri siellä oli vähän pelottava. Rakennukset näyttivät kauniilta iltavalaistuksessa, mutta juuri muuta siellä ei sitten nähtykään. Tuli vähän kiirus pois kaupungista kun pari miestä katseli Minnan käsilaukkua silläsilmällä! Sunnuntai-aamuna suuntasimme Wieniin ja siellä Schönbrunnin linnaan. Linna on Itävallan keisareiden kesäpalatsi, mm. keisarinna Sissi on aikoinaan majaillut siellä. Paikka oli kyllä aika hulppea, otimme vain suppean kierroksen palatsin huoneissa, mutta sekin oli niin upeaa nähtävää. Sisällä ei saanut kuvata, ulkokuvia tuli sitten otettua. Palatsia ympäröi valtava puutarha, kiersimme vain lähiympäristöä.


Wienissä kävimme myös Stephansdomin kirkossa. Siellä oli juuri menossa jokin seremonia, joten jouduimme katselemaan kirkon sisäpuolta etualalta portin takaa. Sitä loistoa ei pysty sanoin kuvaamaan, eikä nyt oikein kuvinkaan, koska ainakaan minun ottamani kuvat eivät onnistuneet. Mutta kaikki näytti kyllä ihan henkeäsalpaavan upealta. Kyllä suomalaisten kirkkojen sisustus on todella ankean askeettista verrattuna juuri Keski-Eurooppalaisiin kirkkoihin.
Viimeisenä päivänä kävimme vähän shoppailemassa Wienin ehkä himpun halvemmalla ostoskadulla. Joitain matkamuistoja tuli ostettua, mm. koruja, eläintarhasta tiikeri(pehmo), tietenkin paprikaa -jauheena ja jääkaappimagneeteja kun niitä nyt tapaan keräillä noista lomakohteista.
Sää suosi meitä jälleen kerran, lämpötila oli koko ajan n. +24-26 astetta ja aurinko paistoi :) Niinpä olikin kohtalaisen ankeaa tulla kotiin ja melkein suoraan talveen! En meinannut löytää lämpöistä päälle, kun vaatekaappi kulkee vielä kesäajassa. Kotona asiat olivat sujuneet hyvin, koirat olivat lievästi hämmentyneitä kun tultiin yöllä puoli kolmen aikaan kotiin :)
Tätä matkaa on taas mukava jälkeenpäin muistella. Ja miettiä minne päin seuraavaksi suuntaisi - sitten joskus.

2 kommenttia:

Bullukat kirjoitti...

Sulla on ollut ihana reissu. Kateeksi käy, kun olet kirahveja sun muita eksoottisia eläimiä nähnyt ihan livenä. Odottelen kovasti eläinkuvia.

Mari kirjoitti...

Ihana ilma ollut teillä reissussa! Tuli ihan haikea mieli, kun itse kävin juuri pihalla kuvailemassa huurteisia kasveja pakkasessa :)

Eläinkuvia olisi oikein ihana nähdä lisääkin! Eläimiin ei vain ikinä kertakaikkiaan kyllästy, niiden kuviakin voisin ihailla vaikka maailman tappiin saakka :)