sunnuntai 8. maaliskuuta 2009

Kevättä jo?

Ihan selvästi kevät alkaa, aurinko lämmittää ja sulattaa teitä ja linnuillakin on ihan uusi soundi laulussa. Ja ihana valo - se vaan lisääntyy! Tähän aikaan vuodesta minulle tulee väsymys. Eikä se ole kevätväsymys vaan talviväsymys. Väsyn lumeen, lumisateeseen, aamuliukkaisiin teihin. Väsyn toppavaatteisiin, lapasiin ja jalkoja painaviin talvikenkiin. Pipoihin ja hattuihin. Yhtään lumisadetta ei saisi enää tulla. Jokainen hiutale on pettymys ja takaisku. Alan raivokkaasti odottamaan kevättä, että maa paljastuu ja kuivaa. Kevättuuli ja aurinko tulisitte jo!!
Väsymyksestä huolimatta tämä aika, odottaminen, on sitä parasta. Kun kuitenkin tietää, että vain hetken päästä luonto puhkeaa raivokkaaseen kasvuun ja joka paikassa tuoksuu ja vihertää. Sitä odotellessa voi kiusata itseään katselemalla postissa tullutta kesäkukkakuvastoa. Tajuttoman upeita kukkia olisi tarjolla, hienoja uutuuksia ja tuttua väriloistoa. Tosin viime kesänä päätin, että en nyt laita kovin paljoa kukkia, jos vaikka ollaan paljonkin Saakosken puolella, niin kukkien kastelu ja katselu voi jäädä vähiin. Mutta sen näkee sitten miten käy, kun kaikki ihanuudet tulevat myyntiin..
Kevätkausi tuli avattua perjantaina, kun oltiin Himos areeenalla katsomassa Yö-yhtyettä. Porukkaa oli liikkeellä runsain mitoin ja pojat ne vaan jaksaa soittaa. Eilen oli sitten vatsatauti. Niin kun antaa ylen koko päivän, niin ei kai se muutakaan voi olla? Kun sitä on vielä liikkeellä.
Pekka lähti ensi viikoksi Houtskäriin töihin. Toivottavasti osaa mennä oikeisiin lauttoihin, paikka on kai kolmen lautta-yhteyden päässä.
Tämä päivä onkin ollut aurinkoinen, hieno naistenpäivän ilma. Hyvää päivää kaikille meille naisille!

2 kommenttia:

Bullukat kirjoitti...

Toiveesi ei toteutunut. Lunta on ainakin täällä Hesassa tullut kovasti pari päivää. Mutta ehkä tämä uusi lumi on vanhan surma. Vai miten se vanha sananlasku menikään?

Jaana kirjoitti...

No niin on täälläkin satanut. Kai tämä on pakko kestää, jospa jo kuukauden kuluttua olisi eri näköistä maisemaa!