sunnuntai 12. elokuuta 2012

Marjaisa viikonloppu

Perjantai-iltana se alkoi, kun kävin parin kaverin kanssa mustikkametsässä. Löydettiin ihan kohtuullisen hyvä paikka, sain parissa tunnissa kerättyä melkein viisi litraa marjoja. Lisäksi huomattiin että puolukoita tulee samaiseen metsään tosi paljon, joten parin viikon päästä sieltä voi hakea myös puolukkaa. Illalla vielä siivosin ja pussitin marjat. Lauantai-aamuna tiesi sitten olleensa kumarassa, kun heräsi kipeällä selällä ja vielä rannekin oli kipeytynyt. No, oli tullut luvattua että haetaan veljen marjapensaista viinimarjoja, joten sinne vaan keräämään. Yhteensä mustia-, punaisia-, valkoisia viinimarjoja ja vadelmia tuli n. 10 litraa. Illalla ei jaksettu niitä enää siivota, vaan tänään lähdettiin Saakoskelle ja tehtiin putsaukset ja pussitukset siellä.



Saakoskella metsälenkillä koirien kanssa huomasin vielä että mustikoitahan näyttää olevan siinä polun varrella. Koiralenkin jälkeen mentiin sitten Pekan kanssa vielä keräämään niitä, n. puolitoista litraa. Nyt kaikki on pakkasessa. Kovin paljoa sinne ei enää mahdu, mutta luulen että ainakin viinimarjoja haen lisää. Ja mustikoita on kyllä vielä metsät pullollaan, joten mars metsikköön siitä hakemaan kotimaista superfoodia!

3 kommenttia:

Bullukat kirjoitti...

Mitä sä tee noista punaherukoista? Pakastatko sellaisenaan?

Jaana kirjoitti...

Kyllä. Pakastan kaikki marjat sellaisenaan, no nyt tosin laitoin mansikoihin vähän ruskeaa sokeria. Mutta muihin en. Hyvin ovat pakkasesa säilyneet.

Bullukat kirjoitti...

Ok. Mä sain mun äidiltä punaherukoita, joita en pysty syömään sellaisenaan. Ehkä pakastan ja heitän smootheihin mukaan.