sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Istutushommia

Nyt kun ilmat vihdoin kääntyivät lämpöisempään suuntaan, niin uskalsin aloittaa kesäkukkapuuhat. Takapihalta poistettiin vanha pensas, koivuangervo ja ostin tilalle ruusuangervon. Se on pienempi ja nätimpi. Nyt alkuun vain yksi kunnes näkee kuinka paljon se vie tilaa. Pensaan juurelle laitoin maanpeitekasviksi talviota, sitä sain siskon pihalta. Saakoskella käydessä poikettiin puutarhalla, ja sieltä lähti mukaan pehmytmesiheinä ja senetti, tuo ihanan violetti kukka. Molemmat uusia tuttavuksia, toivottavasti kestävät hyvin kesän yli. Erilaisia heinäkasveja olisi kiva laittaa enemmän oikein penkkiin, mutta kun mihinkään ei oikein sovi sellaista penkkiä, höh. Etupihan pientä kivikkokasvustoa en tahtoisi myllätä kun siinä on nyt niin hyvin viihtyvät kasvit. 
 

Vielä on monta tyhjää ruukkua jäljellä, pitää nyt katsella mitä vielä laittaa. Samettikukan taimia sain taas siskolta, ne on aina varmoja menestyjiä :)
Mökillä käydessä vien myös Rellan haudalle istutukset, kesäpikkusydäntä ja kuunliljaa. Voi kun Rella voisi vielä olla mukana kesästä nauttimassa ;(


Kesäkuun lopulla pitäsi sitten ehtiä olemaan mökilläkin vähän enemmän kuin vain päiväkäynnillä. Nyt käytiin tällaisella vanhalla sillalla, joka menee Saajoen yli. Itse en uskaltanut mennä yli, koirat juoksenteli edestakas.



Ei kommentteja: