maanantai 21. maaliskuuta 2011

Viikonloppua Turus


Vielä jää ja lumi peittivät Aurajokea kun kävelimme Pekan kanssa perjantaina Turun keskustaan. Oltiin tulossa museosta, Aboa Vetus -näyttelystä. Siellä mentiin liki 10 metriä maan alle katsomaan miltä Turku näytti satoja vuosia sitten kun vanhoja raunioita oli kaivettu esiin. Olen aina ollut kiinnostunut "ennenaikaisista" ajoista ja tämä näyttely oli tosi mielenkiintoinen.
Kukahan tämänkin oven kautta on kulkenut ja noussut portaita?Raunioista löytyneet koiran ja sian luurangot.


Aika hienoa että nämä ovat säilyneet, löytyneet ja ovat nyt kaikkien nähtävillä. On varmaan ollut aika mielenkiintoista tehdä kaivauksia täällä!


Oltiin tosiaan down under :)No, museon jälkeen harrastimme muunlaista "kulttuuria" kun kävimme ravintola Ricossa syömässä ja sen jälkeen mm.
Uusi apteekki- pubissa, jossa on kuvattu Vares ja pahan suudelma -leffaa. Illan päätteeksi mentiin vielä Galaks/Kooma ravintolaan, jossa esiintyi tanssiorkesteri Sinitaivas ja Agents-yhtye. Kahden aikoihin vihdoin hotellille ja lauantai-aamuna aamupalan jälkeen käytiin kaupoilla. Kauppahalli on sellainen paikka jonka vieressä toivoisin asuvani. Paljon erilaisia herkkuja: kaloja, juustoja, leipiä, leivonnaisia, mausteita ym. ym. ja valikoima laajempi ja tuoreempi kuin kaupoissa. Nyt ostin sieltä vain Turku jääkaappimagneetin, sellainen pitää ehdottomasti saada joka reissulta! Kävin myös parissa vaatekaupassa, ja mukaan lähti kevättakki, pusero ja rannekoru.
Sitten pienen lepotuokion jälkeen lähdettiin Logomolle katsomaan Energo -esitystä. Sitä ei oikein pysty sanoin kuvailemaan, enpä ole vastaavaa ennen nähnyt. Aika huikea.
Tämän jälkeen tapasimme ystäväni joka tuli miehensä kanssa Paimiosta Turkuun ja menimme porukalla Rico- ravintolaan illalliselle. Ruokailun jälkeen suuntasimme Old bank -pubiin istumaan iltaa. Siinä menikin puolille öille jonka jälkeen voitiin kaatua sänkyyn kohtalaisen väsyneinä :) Sunnuntaina lähdettiin sitten junalla takasin Jämsään. Kiitos Turku, oli kiva tavata ja tutustua!1 kommentti:

Bullukat kirjoitti...

Ihana reissu ollut sulla. Mä olen joskus työporukoitten kanssa aikoinaan päässyt katsomaan tuon Aboa Vetus-näyttelyn ja oli todella vaikuttava.