perjantai 10. syyskuuta 2010

Intiaanikesää

Ei se syksy onneksi ihan vielä tullutkaan. Ilma lämpeni ja nyt on jo reilun viikon ajan ollut melkein parikymmentä astetta ja aurinkoista, ihanaa! Varmaan ne vesisateekin vielä tulee, mutta kyllä näistä päivistä on nauttinut.



















































Syksyn huonoja puolia ovat hirvikärpäset. Ne penteleet estävät tehokkaasti mm. sienien etsimisen ja muun metsässä kuljeskelun. Varsinkin Saakoskella en pysty menemään metsään, se on hirvialuetta joten kärpäsissä löytyy
. Ällöttäviä otuksia :(

Joitakin kesäkukkia olen jo heittänyt pois, mutta ahkeraliisat ja samettikukat kukkivat vielä niin ahkerasti, että saavat olla toistaiseksi. Siitäkin huolimatta että kaikenlaisia syysihanuuksia on tullut kukkakauppoihin, olen vastustanut kiusausta ostaa vielä mitään. Tai no ainakin melkein. Yhden krysanteemin ostin kahdella eurolla eikä se ole vielä aukaissut yhtään kukkaa, varmaan siksi niin halpa!
Kävin tänään kirpparilla ja sieltä oli pakko ottaa mukaan yksi orkidea-parka. Se oli niin kaltoin kohdellun näköinen, että melkein itkua väänsin kun toin sen kotiin. Vaihdoin siihen uuden orkideamullan ja nyt se kylpee lannoitevedessä. Saa nähdä onnistunko elvyttämään sen vielä uuteen kasvuun. Ongelma on vaan se, mihin sen laitan...ikkunalaudalla on nimittäin vähän ahdasta..

1 kommentti:

Bullukat kirjoitti...

Hienoa, kun pelastit orkidean. Toivottavasti alkaa kukoistaa hoidossasi.

Mun täytyy myös osa partsikukista heittää pois.